کلینیک دندانپزشکی

دنــــــــــو

جستجو

با ما تماس بگیرید

دندانپزشکی دنو، 24 ساعت در هفته، حتی در روزهای تعطیل، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در تمامی خدمات، اعم از ترمیم و زیبایی و دندانپزشکی کودکان و … می باشد.

بریج دندان چیست؟

بریج دندان

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

فهرست مطالب


بریج دندان یا Dental Bridge یکی از روش های غیرتهاجمی و بدون جراحی برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است که با نام پل دندان نیز شناخته شده است. در این روش یک یا چند دندان مصنوعی (پونتیک) در جای خالی دندان های از دست رفته قرار می گیرد و دندان های جانبی به عنوان محافظ و نگهدارنده عمل می کنند. دندانپزشکی دنو؛ ارائه دهنده خدمات بریج دندان در تهران در ادامه به معرفی انواع پل دندان، مزایا، معایب، نحوه انجام کار و تمام اطلاعاتی که باید درباره این دندان ها بدانید می پردازد.

بریج دندان چیست؟

از دست دادن دندان ها به دلیل پوسیدگی، بیماری های لثه و غیره به مرور باعث کوچک شدن فک و تحلیل استخوان آن و تغییر شکل ظاهری چهره و نحوه گفتار افراد می شود. علاوه براین، هر دندانی که از دست می رود، استخوان را تحلیل کرده و دندان های اطراف حرکت کرده و نامنظم می شوند. به همین دلیل از روش های مختلفی برای جایگزین کردن این دندان ها استفاده می شود که یکی از ارزان ترین و آسان ترین آنها بریج دندان یا پل دندان است.

بریج دندان نوعی دندان مصنوعی است که مانند پل بین دو دندان سالم قرار گرفته و فضای خالی را پر می کند. در برخی از مواقع به جای دندان طبیعی، این پل ها به کمک ایمپلنت داخل استخوان فک محکم می شوند. بریج‌ها می‌توانند از مواد مختلفی مانند پرسلن، سرامیک یا ترکیبی از فلز و پرسلن ساخته شوند تا استحکام و ظاهر طبیعی داشته باشند. هدف اصلی پل دندان، بازگرداندن عملکرد طبیعی جویدن و گفتار و جلوگیری از جابجایی دندان‌های باقی‌مانده است.

بریج دندان

انواع بریج دندان

پروتز دندان مصنوعی یا پل دندان از نظر نحوه اتصال و جنس دارای تنوع زیادی بوده و بر همین اساس ماندگاری، قیمت و شکل ظاهری متفاوتی دارند. بر اساس نحوه اتصال می توان بریج ها را در گروه های زیر دسته بندی کرد:

بریج سنتی

یکی از ارزان ترین و قدیمی ترین روش های قرار دادن پل بین دندان ها، بریج سنتی است. در این روش نیاز به دو دندان سالم و کاملا محکم است تا روکش روی آنها قرار بگیرد. به این روکش ها دندان مصنوعی متصل شده و در جای دندان از دست رفته قرار می گیرد. برای اجرای این روش نیاز است بخشی از مینا و عاج دندان تراشیده شود تا روکش بدرستی روی آن قرار بگیرد. 

بریج کنسولی

بریج کنسولی یا معلق که با نام کانتیلور نیز شناخته شده است، برای دندان های آسیاب کاربرد دارد. در این روش به یک دندان سالم مجاور دندان های از دست رفته نیاز است. روکش روی دندان سالم قرار گرفته و از این طریق پروتز دندان مصنوعی در جای خود محکم می شود. این روش برای دندان های جلو مناسب نیست و ماندگاری مطلوبی ندارد.

بریج مریلند

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

در این روش نیاز به تراشیدن دندان های سالم اطراف وجود ندارد و اتصال از طریق پایه های فلزی یا چوبی شبیه به بال به پشت دندان انجام می شود. در بریج مریلند پروتز دندان مصنوعی دارای دو اتصال بال مانند است که با رزین های بسیار قوی به پشت دندان های اطراف محکم می شود. با توجه به اینکه احتمال جدا شدن بال از پشت دندان وجود دارد، این روش برای دندان های آسیاب مناسب نیست.

بریج ایمپلنت

مقاوم ترین و ماندگارترین انواع پل دندان، با ایمپلنت متصل می شوند. در این نوع هیچ نیازی به تراشیدن دندان های اطراف نیست و پایه های ایمپلنت پروتزهای دندان را در جای خود ثابت می کنند. علاوه بر زمان بر بودن اجرای این نوع بریج، هزینه آن نیز نسبت به سایر مدل ها بیشتر است. اما در شرایطی که دندان سالم کافی در اطراف دندان های از دست رفته وجود نداشته باشد، این روش بهترین گزینه است. علاوه براین، چون پایه ایمپلنت در فک قرار می گیرد، لذا از تحلیل استخوان جلوگیری می کند.

مزایا بریج دندان

با قرار دادن پل و پروتز دندان مصنوعی به جای دندان های از دست رفته به چند مزیت مهم دست پیدا می کنید که عبارتند از:

  • جلوگیری از تغییر شکل و نامنظم شدن دندان های اطراف
  • بهبود گفتار با پر کردن جای خالی دندان های جلو
  • کمک به جویدن و غذا خوردن
  • حفظ زیبایی لبخند
  • جلوگیری از تغییر شکل فک و صورت بعد از کشیدن دندان
  • قیمت مناسب و ارزان تر نسبت به ایملپنت
  • اجرای سریع و آسان بدون درد

معایب بریج دندان

در کنار تمام مزایا، این روش ها معایب و نقاط ضعف متعددی دارند که عبارتند از:

  • حساس شدن دندان های پایه به دلیل تراشیدن مینا و عاج
  • احتمال ایجاد عفونت به دلیل ورود باکتری به زیر روکش دندان های پایه
  • نیاز به مراقبت بیشتر نسبت به ایمپلنت
  • ماندگاری کمتر (نیاز به تعویض هر 5 تا 7 سال)

مراحل انجام بریج دندان

برای اتصال پل و پروتزهای دندان های مصنوعی با توجه به نوع آنها مراحل متفاوتی باید طی شود. در حالت کلی نحوه بریج دندان به صورت زیر است:

  • ابتدا دندان ها کاملا توسط دندان پزشک بررسی و در صورت نیاز عکس برداری می شود. عکس برداری برای بررسی وضعیت ریشه دندان های پایه و غیره انجام می شود.
  • بر اساس شرایط فک، دندان های اطراف، بودجه بیمار، تعداد دندان های از دست رفته و موقعیت دندان روش مناسب انتخاب می شود.
  • دندان های پایه و مجاور برای قالب گیری آماده می شده و بخشی از مینا و عاج آن تراشیده می شود. قالب گیری برای تهیه روکش قابل نصب روی دندان های پایه و پروتز دندان مصنوعی انجام می شود.
  • پروتز موقت بین دندان های از دست رفته نصب می شود.
  • در لابراتوار با مواد چینی، سرامیکی و پرسلان روکش ها آماده می شود.
  • در جلسه دوم روکش ها روی دندان اصلی قرار گرفته و کاملا محکم می شوند.
بریج دندان

بریج دندان بدون تراش

برای حفظ سلامت دندان های پایه اغلب افراد روش های بدون تراش را ترجیح می دهند که با بریج های ایمپلنت و مریلند انجام می شود. روش اجرای این دو نوع پل دندان با هم تفاوت دارد. در روش مریلند ابتدا قالب گیری انجام شده و پروتز دندان در لابراتوار آماده می شود. در جلسه بعد پروتز در فضای خالی بین دو دندان قرار گرفته و بال های فلزی یا چوبی به پشت دندان ها متصل و با رزین محکم می شود.

اگر دندان کافی در اطراف وجود ندارد یا شرایط برای قرار دادن روکش روی آنها فراهم نیست می توان از ایمپلنت استفاده کرد. در این روش استخوان فک کاملا بررسی شده و در صورت نیاز پودر استخوان در آن قرار می گیرد. سپس پایه های فلزی بسیار مقاوم ایمپلنت در استخوان فک جای می گیرد. در نهایت پروتز به پایه فلزی متصل شده و کاملا ثابت می شود.

بریج دندان جلو

با توجه به نقش بسیار مهم دندان های جلو در زیبایی لبخند و شکل ظاهری و نحوه گفتار، جای خالی این دندان ها باید پر شود. بریج دندان جلو با روکش های پرسلن انجام می شود که رنگ آنها کاملا طبیعی بوده و لک نمی شوند. برای دندان های جلو تمام روش های بریج مریلند، ایمپنت و کنسولی و سنتی قابل اجرا است.

بریج دندان عقب

در نصب پل دندان عقب باید به میزان استحکام آنها در برابر فشار و جویدن غذا و میوه توجه شود. به همین دلیل برای دندان های عقب بیشتر روش های سنتی و ایمپلنت و کنسولی کاربرد دارد و مریلند توصیه نمی شود. جنس روکش های به کار رفته برای دندان های عقب در اغلب مواقع چینی و سرامیک است.

مراقبت های بعد از بریج دندان

با توجه به جنس روکش پروتز دندان مصنوعی و نحوه نصب آنها روی دندان ها لازم است به صورت ویژه از آنها مراقبت شود. برخی از مراقبت های بعد از بریج دندان عبارتند از:

  • به دلیل مستعد بودن دندان های پایه در برابر پوسیدگی، حتما از دهانشویه استفاده کنید.
  • از جویدن غذا و میوه های سفت و محکم خودداری کنید.
  • تا حد امکان از خوردن غذا و تنقلات چسبنده مانند شکلات خودداری کنید.
  • در روز حتما دو مرتبه از مسواک و نخ دندان مخصوص استفاده کنید.
  • به منظور بالا بردن طول عمر پل ها به صورت مرتب برای معاینه به دندان پزشکی مراجعه کنید.

طول عمر بریج دندان

یکی از مهم ترین معایب پل دندان، دائمی نبودن و نیاز به تعویض آنها است. طول عمر بریج دندان تا حد زیادی به وضعیت استخوان فک، سلامت دندان های اطراف، مراقبت های بعد از نصب پل دندان و کیفیت مواد به کار رفته در روکش ها دارد. به همین دلیل طول عمر آنها بین 5 تا 15 سال متغییر است و بعد از این بازه زمانی باید تعویض انجام شود.

برای تعویض بریج دندان تمام مراحل قالب گیری، آماده سازی و نصب روکش ها باید مجدد انجام شوند. چون احتمال تغییر استخوان فک در این بازه وجود دارد و روکش ها باید بر اساس آخرین وضعیت فک و دندان های اطراف ساخته شوند.

بریج دندان یا ایمپلنت؟ کدام بهتر است؟

ایمپلنت دندان و بریج هر دو برای پر کردن جای خالی دندان های کشیده شده استفاده می شوند و از نظر ماندگاری، هزینه و نحوه اجرا با هم فرق دارند. در حالت کلی اگر هزینه ها برایتان اهمیت دارد، بدون شک بریج گزینه مناسب تری است. چون ایملنت از بریج گران تر است.

اگر به دنبال روش ماندگاری و دائمی هستید که از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری کند و به دندان های اطراف آسیب وارد نکند، ایمپلنت انتخاب بهتری است. چون در بریج روی دندان ها تراشیده می شود و همچنین تاثیری در تحلیل رفتن استخوان فک ندارد.

بریج دندان

هزینه بریج دندان چقدر است؟

اصلی ترین فاکتورها در محاسبه هزینه بریج دندان، جنس روکش، نوع بریج و نحوه نصب آنها، مهارت دندان پزشک، موقعیت مکانی و جغرافیایی کلینیک دندان پزشکی هستند. پل هایی که با پایه ایمپلنت نصب می شوند قیمت بیشتری نسبت به نوع سنتی و کنسولی دارند. علاوه براین، روکش های پرسلن گران تر از نوع سرامیکی و چینی هستند.

در جلسه مشاوره، بعد از معاینه دندان ها و بررسی وضعیت لثه و فک، دندان پزشک قیمت نهایی را اعلام می کند. چون تا حد زیادی به شرایط بیمار و دندان های آن بستگی دارد.

بریج دندان در تهران

کلینیک دندان پزشکی دنو دنتال یکی از مراکز باسابقه و حرفه ای کاملا مجهز برای ارائه خدمات بریج دندان در تهران است. این مجموعه با کادری مجرب و دندان پزشکان متخصص و باتجربه با بهترین متریال روکش های مورد نیاز برای پل دندان را آماده کرده و با رعایت تمام استانداردها نصب پل دندان را انجام می دهند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت و مشاوره می توانید از راه های ارتباطی پایین صفحه استفاده کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
دسته بندی مقالات
دسته‌ها
آخرین مقالات