جستجو

با ما تماس بگیرید

دندانپزشکی دنو، 24 ساعت در هفته، حتی در روزهای تعطیل، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در تمامی خدمات، اعم از ترمیم و زیبایی و دندانپزشکی کودکان و … می باشد.

کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان میشود؟

کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان میشود

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

فهرست مطالب

کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان میشود؟ پرسشی است که اغلب مادران در سنین رشد کودک از پزشک می‌پرسند. این پرسش برای بزرگسالان نیز مطرح است، چرا برخی افراد به دلیل کمبود ویتامین‌های مورد نیاز بدن به سرعت دچار پوسیدگی دندان می‌شوند.

باید اشاره کنیم که ویتامین‌ها نقش مهمی در حفظ سلامت کلی بدن دارند و دندان‌های ما نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ویتامین‌ها به حفظ سلامت لثه‌ها، محکم نگه داشتن دندان‌ها و جلوگیری از مشکلات مختلف دهان کمک می‌کنند، بنابراین استفاده از ویتامین‌ها به صورت مکمل و همچنین دریافت آن‌ها از طریق مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله ویتامین‌هایی که در جلوگیری از پوسیدگی دندان و حفظ سلامت آن‌ها نقش حیاتی دارند معرفی خواهیم کرد.

نقش ویتامین‌ها در سلامت دندان‌ها

هر ویتامین نقش منحصر به فردی در حفظ سلامت دهان و دندان دارد، به طوری که بدون ویتامین‌های مناسب، دندان‌های ما در برابر پوسیدگی، بیماری‌های لثه و حتی تغییر رنگ آسیب‌پذیر می‌شوند. نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که در صورت تغییر رنگ روکش دندان عصب کشی شده باید به سرعت به دندانپزشک مراجعه کنید. تغییرات رنگی حتی در دندان‌هایی که روکش هستند می‌توانند نشان دهنده یک فوریت پزشکی باشند.

ویتامین‌هایی که مانع از پوسیدگی دهان می‌شود و سلامت دندان‌ها را تضمین می‌کنند عبارتند از:

ویتامین A؛ کاهش‌دهنده بیماری‌های لثه

ویتامین A؛ کاهش‌دهنده بیماری‌های لثه

ویتامین A به رشد و نگهداری بافت مخاطی دهان (پوشش داخلی حفره دهان) کمک می‌کند. خواص آنتی اکسیدانی ویتامین A پیشرفت بیماری‌های پریودنتال (بیماری‌های لثه) را کاهش می‌دهد و سلامت ساختارهای نگهدارنده دندان (مانند لثه، استخوان و رباط پریودنتال) را بهبود می‌بخشد. بنابراین یکی از ویتامین‌های مهم در پاسخ به پرسش کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان میشود؟ ویتامین A است.

تاثیر کمبود ویتامین A بر سلامت دندان

کمبود ویتامین A بر رشد مینا و عاج (لایه‌های بافت خارجی دندان) تأثیر می‌گذارد، تشکیل بافت دهان را به تأخیر می‌اندازد و خطر ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهد. از مواد غذایی حاوی ویتامین A می‌توان به هویج، سیب زمینی شیرین، اسفناج و کلم بروکلی پخته شده در کره و جگر گاو اشاره کرد.

توجه: مصرف موضعی پماد ویتامین A شیوع موکوزیت دهان (التهاب و زخم دهان) را در بیماران تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی کاهش می‌دهد.

ویتامین C؛ موثر در بهبود زخم و محافظت کننده از بافت لثه

سطوح کافی ویتامین C به حفظ سلامت لثه‌ها و بافت‌های نگهدارنده دندان‌ها کمک می‌کند. این ویتامین در تشکیل کلاژن که مسئول بهبود زخم است نیز موثر است. مکمل‌های ویتامین C برای تسریع بهبود زخم پس از جراحی لثه یا جراحی ایمپلنت دندان استفاده می‌شود و خواص آنتی اکسیدانی آن احتمال پوسیدگی دندان را کاهش می‌دهد.

از مواد غذایی حاوی ویتامین C می‌توان به میوه‌هایی مانند پرتقال، توت فرنگی و کیوی و سبزیجاتی مانند فلفل دلمه‌ای، کلم پیچ و کلم بروکلی C اشاره کرد.

ویتامین D و جلوگیری از ایجاد حفره‌های دندانی

کمبود ویتامین دیگری که می‌تواند بر سلامت دهان و دندان تأثیر بگذارد، ویتامین D است. عدم دریافت مناسب ویتامین D می‌تواند منجر به ایجاد حفره دندانی شود. در یک مطالعه بالینی نشان داده شد کودکانی که روزانه مکمل ویتامین D دریافت می‌کردند، 47 درصد کمتر از گروهی از کودکانی که این مکمل را دریافت نمی‌کردند، از ایجاد حفره‌های دندانی در امان بوده‌اند.

ویتامین D در تشکیل بافت‌های سخت دندان‌ها (مانند مینا، عاج)، استخوان‌های نگهدارنده و همچنین در ایجاد ایمنی در برابر بیماری‌های دهان نقش دارد.

تاثیر کمبود ویتامین D بر سلامت دندان

کمبود ویتامین D در طول تشکیل دندان باعث ایجاد نقص رشدی در دندان از جمله هیپوپلازی مینای دندان (نقطه سفید، رنگ‌آمیزی زرد تا قهوه‌ای، حفره‌ها یا شیارهایی در سطح مینای دندان) می‌شود. علاوه بر این کمبود ویتامین D ممکن است بر پریودنتیوم (بافت‌های نگهدارنده دندان) تأثیر منفی بگذارد و باعث تحلیل استخوان اطراف دندان شود.

در کودکان، کمبود ویتامین D با افزایش شیوع پوسیدگی دندان همراه است. تحقیقات نشان می‌دهد که مکمل ویتامین D پوسیدگی دندان را در کودکان و شدت بیماری پریودنتال را در بزرگسالان کاهش می‌دهد.

از مواد غذایی حاوی ویتامین D می‌توان به ماهی‌های روغنی مانند ساردین و ماهی خال مخالی اشاره کرد. قرار گرفتن کم در معرض اشعه ماوراء بنفش نیز سطح ویتامین D را افزایش می‌دهد.

ویتامین B؛ کاهش دهنده احتمال پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه در کودکان

ویتامین B؛ کاهش دهنده احتمال پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه در کودکان

ویتامین B با نقش مهمی که در سلامت دندان‌ها و لثه‌ها دارد، می‌تواند به کاهش احتمال پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه در کودکان کمک کند. این ویتامین‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد سلول‌های بافت لثه و کاهش التهاب‌ها موثر هستند. همچنین ویتامین B به حفظ سلامت مینای دندان و جلوگیری از عفونت‌های دهانی کمک می‌کند که در نهایت به کاهش مشکلات دندانی در کودکان منجر می‌شود.

تاثیر کمبود ویتامین B بر سلامت دندان

کمبود ویتامین B12به ایجاد چندین نقص دندانی مانند شکاف لب، شکاف آلوئولی، شکاف کام (باز شدن یا شکافتن در دو نیمه لب، خط بالایی لثه و کام) و نقص لوله عصبی کمک می‌کند.

علاوه بر این کمبود ویتامین B می‌تواند شیوع پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه را در کودکان افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که مکمل ویتامین B12 احتمال پوسیدگی را کاهش می‌دهد و سلامت لثه‌ها را بهبود می بخشد.

کمبود ویتامین B12 می‌تواند بیماری‌های زیر را به دنبال داشته باشد:

  • گلوسیت (زبان ملتهب و متورم)
  • کیلیت زاویه ای (گوشه‌های قرمز متورم یا زخمی لب ها)
  • زخم‌های عود کننده دهان (زخم‌های مکرر دهان)
  • موکوزیت دهان (التهاب و زخم دهان)
  • ظاهر رنگ پریده مخاط دهان (پوشش داخلی دهان)

از مواد غذایی حاوی ویتامین B می‌توان به ماهی قزل آلا، سبزیجات سبز برگ، جگر، گوشت گاو، تخم مرغ، شیر، غلات، تخمه آفتابگردان، مرغ و بوقلمون اشاره کرد.

علائم کمبود ویتامین در دندان؛ نشانه‌ها را جدی بگیرید!

اگر متوجه علائمی غیر طبیعی در دندان شدید، ضروری است که به سرعت به مطب دندانپزشکی مراجعه کنید. مداخله زودهنگام می‌تواند از مشکلات جدی‌تر دندان جلوگیری کند. علائمی که در کمبود ویتامین در انتظار دندان‌ها است عبارتند از:

  • تغییر رنگ: زرد یا قهوه‌ای شدن دندان‌ها اغلب می‌تواند نشانه‌ای از کمبود ویتامین باشد. اگر دندان‌های شما علی رغم رعایت بهداشت دهان و دندان درخشش طبیعی خود را از دست می‌دهند، باید به رژیم غذایی خود توجه کنید.
  • شکننده شدن دندان‌ها: دندان‌هایی که به راحتی ترک می‌خورند ممکن است نشان دهنده کمبود ویتامین‌های ضروری باشد. بد نیست بدانید که دندان‌های ضعیف بیشتر در معرض آسیب و تغییر رنگ هستند.
  • مشکلات لثه: خونریزی، تورم یا عقب نشینی لثه‌ها نیز می‌تواند نشانه کمبود ویتامین باشد. لثه‌های سالم برای حفظ رنگ طبیعی دندان‌ها ضروری هستند.

بنابراین تنها پاسخ به پرسش کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان میشود؟ کافی نیست، در واقع باید بدانید تغییراتی که در بالا ذکر شد می‌تواند نتیجه کمبود ویتامین‌ها باشد. از این رو بهتر است ویتامین‌های معرفی شده را در سبد غذایی خود بگنجانید. شما می‌توانید در صورت پوسیدگی دندان و مشورت درباره مصرف انواع ویتامین‌ها به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشکی شبانه روزی دنو که یک دندانپزشکی شبانه روزی شمال تهران است در هر ساعت شبانه روز آماده ارائه خدمات دندانپزشکی و مشاوره به مراجعین است.

آیا کودکان نیز به پوسیدگی دندان مبتلا می‌شوند؟

ویتامین‌ها برای حفظ سلامت، قوی و درخشان بودن دندان‌ها ضروری هستند. کمبود هر یک از ویتامین‌های حیاتی می‌تواند منجر به مشکلات مختلف سلامت دهان، از جمله تغییر رنگ دندان‌ها شود.

  • اهمیت تشخیص زودهنگام: برای کودکان، تشخیص زودهنگام کمبود ویتامین بسیار مهم است، زیرا بدن و دندان‌های آن‌ها هنوز در حال رشد است، بنابراین رفع زود هنگام کمبودهای ویتامینی می‌تواند از مشکلات طولانی مدت دندان جلوگیری کند.
  • نقش یک دندانپزشک اطفال: دندانپزشک اطفال می‌تواند مراقبت‌ها و مشاوره‌های تخصصی را برای اطمینان از دریافت مواد مغذی مناسب برای دندان‌ها و لثه‌های سالم به کودکان ارائه دهد. آن‌ها همچنین می‌توانند والدین را در مورد اهمیت یک رژیم غذایی متعادل برای سلامت دندان کودک خود آموزش دهند.

حفظ یک رژیم غذایی متعادل، در نظر گرفتن مکمل‌ها و مراجعه منظم به مطب دندان‌پزشکی می‌تواند به پیشگیری از این کمبودها و جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان شما کمک کند.

آیا استفاده از روکش‌های دندانی مانند کامپوزیت و لمینت موجب پوسیدگی دندان می‌شود؟

آیا کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی و خرابی دندان می شود این پرسش افرادی است که قصد انجام این خدمات پزشکی را دارند. پاسخ به این پرسش مثبت است. گاهی افراد  به دلیل پایین بودن قیمت لمینت دندان یا کامپوزیت به مراکز نامعتبر مراجعه می‌کنند که امر موجب  آسیب‌های جبران‌ناپذیر به دندان‌های آن‌ها می‌شود. به خاطر داشته باشید خدمات زیبایی مانند کامپوزیت دندان باید به صورت اصولی انجام شود تا از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند. بد نیست بدانید که سلامت دندان‌های  کامپوزیت شده تا 50 درصد مرتبط با تجربه دندانپزشک و  مرغوبیت مواد استفاده است، در واقع بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک 50درصد دیگر سلامت دندان‌ها را تضمین می‌کند که باید به آن توجه کرد.

چطور می‌توان از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرد

چطور می‌توان از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کرد؟

حال که به پرسش کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان میشود؟ پاسخ داده شد، نوبت به روش‌های جلوگیری از پوسیدگی دندان از طریق ویتامین‌ها بپردازیم. در ادامه روش‌هایی که می‌توان از طریق آن ویتامین‌های مورد نیاز دندان‌ها را دریافت کرد آورده شده است:

  • رژیم غذایی متعادل: مصرف یک رژیم غذایی متعادل و غنی از میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل می‌تواند به جلوگیری از کمبود ویتامین کمک کند. برای حفظ سلامت دندان‌ها و لثه‌ها، حتماً غذاهای حاوی ویتامین‌های ذکر شده را مصرف کنید.
  • مصرف مکمل: گاهی اوقات، رژیم غذایی به تنهایی کافی نیست و مکمل‌ها می‌توانند برای رفع نیازهای ویتامین جایگزین بهتری باشند. قبل از شروع مصرف هرگونه مکمل با یک پزشک مشورت کنید.

به خاطر داشته باشید مراجعه منظم به مطب دندان‌پزشکی می‌تواند به شناسایی و رفع کمبود ویتامین در مراحل اولیه کمک کند. دندانپزشک شما می‌تواند توصیه‌هایی در مورد حفظ یک رژیم غذایی سالم و روال مراقبت از دهان ارائه دهد.

تاثیر مواد معدنی بر سلامت دندان‌ها؛

تا به این مرحله به کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان میشود؟ پرداخته شد اما بد نیست بدانید که علاوه بر ویتامین‌ها مواد معدنی نیز در سلامت دندان‌ها و جلوگیری از پوسیدگی آن‌ها نقش حیاتی دارند.

مواد معدنی برای تشکیل استخوان و دندان ضروری هستند، این مواد زمانی که به جای مکمل‌ها از طریق غذا مصرف شوند بهتر جذب بدن می‌شوند. برخی از مواد معدنی در مقادیر زیاد نسبت به سایرین مورد نیاز هستند (مانند کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم)، و برخی در مقادیر کم (مانند آهن، روی، ید، فلوراید). در ادامه برخی از مواد معدنی حیاتی که در سلامت دهان و بیماری‌ها نقش دارند، آورده شده است:

فلوراید؛ تقویت کننده مینای دندان

فلوراید مینای دندان را تقویت و آن را در برابر پوسیدگی دندان مقاوم می‌کند. همچنین به رمینرالیزاسیون پوسیدگی اولیه دندان نیز کمک می‌کند. با این حال، مصرف بیش از حد فلوراید می‌تواند منجر به مسمومیت شود که به صورت تهوع، استفراغ، اسهال، گرفتگی شکم، احساس غیر طبیعی، افسردگی سیستم عصبی مرکزی و افت فشار خون ظاهر می‌شود. مسمومیت مزمن فلوراید (طولانی مدت) می‌تواند دندان‌ها و استخوان‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه دندان‌ها ممکن است مات یا سفید به نظر برسند، فاقد براقی باشند و لکه‌های زرد ایجاد کنند.

منابع غذایی غذایی حاوی فلوراید: ماهی، چای، آب فلورایددار.

کلسیم؛ عامل اصلی تراکم استخوان

مصرف مناسب کلسیم به دلایل مختلفی برای سلامت دندان مهم است. کمبود کلسیم می‌تواند منجر به یک مشکل سلامتی به نام پوکی استخوان شود که یک بیماری استخوانی است که با از دست دادن تراکم استخوان و ضعیف شدن استخوان مشخص می‌شود. هنگامی که پوکی استخوان بر استخوان فک تاثیر می‌گذارد، می‌تواند باعث ضعیف شدن استخوان فک فک شده و پوسیدگی دندان‌ها را به دنبال داشته باشد.

بد نیست بدانید کمبود کلسیم که هیپوکلسمی نیز نامیده می‌شود، می‌تواند خطر پوسیدگی دندان و شکنندگی عمومی دندان را افزایش دهد. یک فرد بالغ ​​باید به طور متوسط روزانه درصد زیادی کلسیم مصرف کند تا از کمبود کلسیم جلوگیری کند. بنابراین در صورتی که مصرف غذاهای دارای کلسیم مانند لبنیات، کلم پیچ و اسفناج در سبد غذایی شما وجود ندارد، باید برای سلامت استخوان و دندان، روزانه مکمل کلسیم مصرف کنید.

منابع غذایی حاوی کلسیم: محصولات لبنی (مانند شیر، پنیر و ماست)، بروکلی، اسفناج، شیر سویا و توفو.

فسفر؛ دومین ماده معدنی فراوان در دندان

پس از کلسیم، فسفر دومین ماده معدنی فراوان در دندان است. کاهش فسفر ممکن است منجر به افزایش دفع کلسیم شود که باعث ایجاد تعادل منفی کلسیم می‌شود. کمبود فسفر در طول رشد دندان می‌تواند از تشکیل عاج (لایه خارجی دندان) جلوگیری کرده و باعث پوسیدگی دندان‌ها شود.

منابع غذایی حاوی فسفر: محصولات لبنی، گوشت گاو، مرغ، ماهی قزل آلا، تخم مرغ و نان سبوس دار.

منیزیم؛ کمک کننده به حفظ تعادل کلسیم

منیزیم؛ کمک کننده به حفظ تعادل کلسیم

منیزیم سومین ماده معدنی رایج در دندان است که به حفظ تعادل کلسیم کمک و از ناهنجاری‌های ساختاری جلوگیری می‌کند. کمبود منیزیم بر سلول‌های تولیدکننده مینا و عاج دندان تأثیر منفی می‌گذارد و در نتیجه رشد دندان‌ها کم‌تر می‌شود. همچنین بر تشکیل استخوان نگهدارنده دندان تأثیر می‌گذارد و باعث رشد بیش از حد لثه‌ها می‌شود.

منابع غذایی حاوی منیزیم: گندم کامل، اسفناج، کینوآ، بادام، لوبیا سیاه، موز و آووکادو

روی؛ محافظت کننده دندان در برابر التهاب لثه

روی به طور طبیعی در بزاق و مینای دندان وجود دارد و در چندین محصول مراقبت از دهان مانند خمیر دندان و دهان شویه‌ها برای کاهش بوی بد دهان و تاخیر در تشکیل جرم استفاده می‌شود. این ماده به محافظت دندان در برابر التهاب لثه و سایر بیماری‌های لثه کمک می‌کند. روی از دمینرالیزاسیون مینای دندان جلوگیری می‌کند و از پوسیدگی محافظت می‌کند.

منابع غذایی حاوی روی: گوشت، مرغ، صدف، لوبیا، بادام، بادام زمینی و بادام هندی.

آهن؛ جلوگیری کننده از بروز عفونت

آهن یکی از عناصر اصلی در تولید هموگلوبین است که وظیفه آن اکسیژن‌رسانی به تمام نقاط بدن است. این ماده مسئول اکسیژن‌رسانی به بافت دهانی نیز است. وجود آهن در بدن می‌تواند با تولید هموگلوبین سلامت لثه ها را تضمین کند و همچنین مانع از بروز عفونت‌ها شود.

کاهش سطح آهن در بدن منجر به کم خونی فقر آهن می‌شود. علائم دهانی کمبود آهن شامل درد یا ترک در گوشه لب، قرمزی زبان، استوماتیت (درد دهان) و عفونت‌های قارچی است.

منابع غذایی حاوی آهن: گوشت بدون چربی، غذاهای دریایی، آجیل، لوبیا، سبزیجات و غلات.

همراه با دندانپزشکان دنو تاثیرات مصرف ویتامین بر سلامت دندان را بسنجید!

همانطور که مشاهده کردید ویتامین ها نقش بسیار مهمی در سلامت دهان و دندان ها دارد بنابراین در پاسخ به پرسش کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان میشود می‌توان گفت اغلب ویتامین‌ها می‌توانند به سلامت دندان و لثه ها کمک کنند، اما نکته مهم دریافت مقادیر کافی ویتامین‌ها و در صورت نیاز مصرف مکمل ویتامین‌ها است.

با این حال برخی ویتامین‌ها تاثیر مستقیمی بر سلامت دندان‌ها دارند که عبارتند از ویتامین‌های D، C، A و K . علاوه بر ویتامین‌ها، نباید نقش مواد معدنی نظیر کلسیم و آهن در سلامت دندان‌ها را نادیده بگیرید. در این نوشتار تلاش کردیم علاوه بر معرفی ویتامین‌های موثر در سلامت دندان‌ها مواد غذایی که می‌تواند مانع از پوسیدگی دندان شود را نیز معرفی کنیم. بهتر است در کنار مصرف ویتامین‌ها از این دست مواد غذایی نیز استفاده کنید.

شما می‌توانید در صورت نیاز فوری به دندانپزشکی از دندانپزشکی‌های شبانه مانند دندانپزشکی شبانه روزی دنو انواع خدمات دندانپزشکی تخصصی را دریافت کنید. برای دریافت نوبت می‌توانید به سایت کلینیک دنو مراجعه کنید یا به صورت حضوری رای دریافت خدمات اقدام کنید.

آدرس دندانپزشکی شبانه روزی دنو: بلوار اندرزگو، طبقه دوم ساختمان شیرینی نیشکر، پلاک 66

ایمیل: info@deno-clinic.com

سوالات متداول در خصوص کمبود کدام ویتامین باعث پوسیدگی دندان می‌شود

کمبود کدام ویتامین تاثیر بیشتری بر پوسیدگی دندان‌ها دارد؟

کمبود ویتامین C و ویتامین D بیشترین تاثیر بر پوسیدگی دندان را دارند، ویتامین K نیز به جلوگیری از خونریزی لثه‌ها کمک می‌کند، از این رو کمبود آن می‌تواند لثه‌ها را در برابر بیماری‌های لثه آسیب‌پذیر کند.

کدام مواد غذایی برای تقویت مینای دندان مفید است؟

مواد غذایی حاوی کلسیم و ویتامین B۱۲ مانند عدس و لوبیا و گوشت قرمز یا مصرف غذاهایی که دارای مقادیر بالای ویتامین D دارند مانند قزل‌آلا یا مواد لبنی می‌توانند تقویت مینای دندان را تضمین کنند.

آیا مکمل‌های ویتامینی برای پوسیدگی دندان مفید هستند؟

در صورتی که پوسیدگی دندان ناشی از کمبود ویتامین باشد ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌توانند مانع از این اتفاق شود. با این حال بهتر است این ویتامین‌ها را در کنار یک رژیم غذایی سالم و مغذی مصرف کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
دسته بندی مقالات
دسته‌ها
آخرین مقالات

دندانپزشکی شبانه روزی دنو به صورت 24 ساعته حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه کلیه خدمات اعم از ترمیم و زیبایی دندان، دندانپزشکی کودکان، ارتودنسی دندان و… به شما عزیزان می باشد.

دندانپزشکی شبانه روزی دنو به صورت 24 ساعته حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه کلیه خدمات اعم از ترمیم و زیبایی دندان، دندانپزشکی کودکان، ارتودنسی دندان و… به شما عزیزان می باشد.