کلینیک دندانپزشکی

دنــــــــــو

جستجو

با ما تماس بگیرید

دندانپزشکی دنو، 24 ساعت در هفته، حتی در روزهای تعطیل، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در تمامی خدمات، اعم از ترمیم و زیبایی و دندانپزشکی کودکان و … می باشد.

کامپوزیت آی پی اس چیست؟

کامپوزیت آی پی اس

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

فهرست مطالب

صفر تا صد آشنایی با کامپوزیت آی پی اس


کامپوزیت‌ آی پی اس یکی از پیشرفته ‌ترین مواد در دنیای دندانپزشکی شناخته می ‌شوند. این کامپوزیت‌ ویژگی‌ های منحصر به فردی دارد که آن را از سایر کامپوزیت ها متمایز کرده است. مقاومت بالا، دوام طولانی‌ مدت و قابلیت‌ های زیبایی‌ شناختی بی ‌نظیر، را می توان از جمله ویژگی های این کامپوزیت دانست. در این مقاله، به بررسی ساختار، کاربردها و مزایای کامپوزیت‌ IPS خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مطلب با دنودنتال کلینیک همراه باشید.

کامپوزیت آی پی اس چیست؟

کامپوزیت آی پی اس نوعی ماده ترمیمی پیشرفته و مدرن است که در درمان‌ های دندانپزشکی استفاده می‌ شود. این کامپوزیت‌ به خاطر ترکیباتی خاصی که در ساخت آن نقش دارند، قابلیت‌ های برجسته و منحصر به فردی دارد. کامپوزیت IPS با استفاده از سیلیس ‌های نانو ساخته می شود. از همین رو، مقاومت بالا در برابر سایش، استحکام و دوام طولانی ‌مدت را فراهم می ‌آورد. این مواد به راحتی با رنگ طبیعی دندان‌ ها سازگار می ‌شوند. در نتیجه، سبب ایجاد ظاهری درخشان و جذاب خواهد شد. از کامپوزیت آی پی اس برای ترمیم دندان‌ های آسیب‌ دیده، پرکردن دندان‌ های پوسیده و ساخت پروتزهای دندانی استفاده می‌ شود.

مراحل کامپوزیت آی پی اس

کامپوزیت آی پی اس برای نصب روی دندان ها، مراحل خاصی دارد. اگر این مراحل توسط یک دندانپزشک متخصص انجام شوند، بهترین نتیجه را برای بیمار به همراه می آورند. این مراحل به شرح زیر انجام می شوند:

تشخیص و برنامه ‌ریزی

در ابتدا، دندانپزشک مشکل دندان را ارزیابی کرده و طرح درمان را بر اساس نیازهای بیمار انتخاب می کند. انتخاب نوع کامپوزیت آی پی اس نیز در همین مرحله رخ می دهد.

آماده‌ سازی دندان

مانند هر درمان دندانپزشکی دیگر، ابتدا باید دندان ها آماده کار شوند. در شروع درمان، دندانپزشک دندان آسیب ‌دیده را تمیز کرده و سطح آن را آماده می ‌کند. حذف پوسیدگی، شکل ‌دهی مناسب به دندان و استفاده از چسب مخصوص برای اتصال کامپوزیت به دندان از جمله این مراحل هستند.

قرار دادن کامپوزیت روی دندان

کامپوزیت آی پی اس به صورت لایه ‌لایه بر روی دندان قرار داده می ‌شود. هر لایه به دقت مدل ‌سازی و فرم ‌دهی می ‌شود تا نتیجه نهایی مطلوب به دست آید. در این مرحله نکته مهم آن است که رنگ کامپوزیت انتخاب شده با رنگ مینای دندان یکی باشد.

چسباندن کامپوزیت

پس از قرار دادن هر لایه، از لامپ‌ های مخصوص برای سخت کردن کامپوزیت استفاده می شود. این کار سبب تثبیت و استحکام کامپوزیت خواهد شد.

تراش، پولیش و فرم‌ دهی نهایی

پس از سخت شدن کامپوزیت، دندانپزشک آن را تراشیده و فرم نهایی را به دندان می ‌دهد. کامپوزیت باید کاملاً متناسب با دندان‌ های اطراف باشد و بیمار با آن راحت باشد. پس از تست این موضوع که آیا بیمار با کامپوزیت راحت است یا خیر، سطح کامپوزیت پولیش می‌ شود. این مرحله برای صاف و براق شدن کامپوزیت انجام می شود. پس از آن، دندانپزشک نتیجه نهایی را بررسی کرده و کار نصب کامپوزیت به پایان می رسد.

کامپوزیت آی پی اس

مزایا و معایب کامپوزیت آی پی اس

زمانی که حرف از درمان های دندانپزشکی مدرن می شود، بسیاری از بیماران به دنبال مزایا و معایب آن ها هستند. از آنجایی که این درمان ها هزینه بر و جدید هستند، این نگرانی می تواند معقول باشد. در این قسمت از مقاله دنودنتال کلینیک، قصد داریم مزایا و معایب کامپوزیت IPS را به صورت کامل برای شما بررسی کنیم. با بررسی این موارد، می توانید تصمیم گیری درستی برای انتخاب درمان خود داشته باشید.

مزایای کامپوزیت IPS

کامپوزیت آی پی اس، مزایای بسیاری دارد. اگر بخواهیم مهم ترین مزایای آن را نام ببریم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زیبایی و ظاهر عالی

کامپوزیت آی پی اس به خوبی با رنگ طبیعی دندان‌ ها سازگار می ‌شود. از همین رو، ظاهر طبیعی و زیبایی را به دندان‌ ها می‌ دهد. درصد بالایی از بیماران از انجام کامپوزیت IPS به دلیل ظاهر جذاب آن رضایت دارند.

  • مقاومت بالا

این کامپوزیت ‌ها دارای مقاومت بالایی در برابر سایش و فشار هستند. همین موضع سبب افزایش دوام و طول عمر کامپوزیت می‌ شود. چنین ویژگی باعث می شود از هزینه های اضافی برای ترمیم جلوگیری شود.

  • چسبندگی خوب

کامپوزیت آی پی اس به دندان‌ های طبیعی به خوبی می‌ چسبد و اتصال محکمی برقرار می ‌کند. این ویژگی باعث کاهش احتمال افتادن و لق شدن کامپوزیت می ‌شود.

  • قابلیت فرم‌ دهی

مواد آی پی اس به گونه ای ساخته شده اند که دندانپزشک به راحتی می تواند فرم و شکل مورد نظر را روی دندان‌ ها پیاده کند. این قابلیت به قدری موثر و کاربردی است که نتایج دقیق و دلخواه را به سرعت حاصل می کند.

  • مقاومت در برابر لکه‌ ها 

کامپوزیت IPS به خوبی در برابر لکه‌ ها و تغییر رنگ مقاوم است؛ به همین دلیل حفظ رنگ طولانی داشته و هزینه های ترمیم های زود به زود را از دوش شما بر می دارد.

معایب کامپوزیت آی پی اس

هر جا سخن از مزایا باشد، قطعا معایبی نیز در کار است. بالاخره هر درمانی دارای معایبی است که با دانستن آن ها، می توانید تصمیمات بهتری بگیرید. بررسی مزایا و معایب به شما کمک می کند تا بتوانید مقایسه خوبی میان چند درمان که برای شما مناسب هستند داشته باشید. از جمله معایب کامپوزیت مورد بحث در این مقاله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه بالا

اصولا درمان های مدرن و پیشرفته، هزینه اجرای بالایی دارند. دلیل این امر، استفاده از مواد اولیه وارداتی است. در اکثر مواقع مجبوریم تا از مواد اولیه ساخت سایر کشورها بهره بگیریم. همین امر، سبب افزایش قیمت درمان های این چنینی می شود. کامپوزیت‌ های آی پی اس معمولاً هزینه بیشتری نسبت به دیگر انواع مواد ترمیمی دارند؛ اما در مقابل، مزایای بی شماری را به شما ارائه می دهد که می تواند این قیمت بالا را توجیه کند.

  • حساسیت به دما

این کامپوزیت‌ ها ممکن است نسبت به تغییرات دما حساس باشند و به دلیل حرارت زیاد یا سرمای زیاد تغییر رنگ دهند. تغییر دما به شدت می تواند به این نوع کامپوزیت آسیب وارد کند.

  • آسیب ‌پذیری و ترک‌

با وجود مقاومت بالا، کامپوزیت آی پی اس نباید تحت فشار شدید قرار گیرد یا ضربه بخورد؛ چرا ممکن است ترک بخورد یا دچار آسیب شود.

  • زمان ‌بر بودن فرآیند

فرآیند آماده‌ سازی و قرار دادن کامپوزیت IPS ممکن است زمان ‌بر باشد و نیاز به چندین جلسه درمانی داشته باشد.

  • نگهداری و مراقبت

برای حفظ زیبایی و دوام، کامپوزیت ‌های آی پی اس نیاز به مراقبت و نگهداری مناسب دارند. همچنین باید به طور منظم توسط دندانپزشک بررسی شوند تا اگر مشکلی وجود دارد سریع برطرف شود. در صورتی که ایرادهای ایجاد شده جدی گرفته نشوند، ممکن است آسیب به کامپوزیت شدیدتر شود.

انواع کامپوزیت آی پی اس

کامپوزیت ‌های آی پی اس در دندانپزشکی به دلیل خواص مکانیکی و زیبایی ‌شناختی عالی، بسیار محبوب هستند. دو نوع اصلی از این کامپوزیت‌ ها شامل مدل مات و مدل شفاف هستند. هر کدام از این انواع ویژگی‌ ها و کاربردهای خاص خود را دارند که در ادامه بررسی می ‌شود.

آی پی اس مات

کامپوزیت‌ های مات برای بازسازی دندان‌ های عقبی که نیاز به استحکام بیشتر دارند، استفاده می ‌شوند. این نوع کامپوزیت ‌ها به دلیل ظاهر مات، به خوبی با دندان‌ های طبیعی هماهنگی دارند. کامپوزیت ‌های مات پوشش ‌دهی بالاتری دارند. از همین رو، برای ترمیم دندان‌ هایی که نیاز به پنهان کردن نواقص جدی دارند، ایده‌ آل هستند. این ویژگی باعث می ‌شود که بتوان رنگ و بافت‌ های غیرهمگون دندان را به خوبی مخفی کرد.

آی پی اس شفاف

کامپوزیت ‌های شفاف برای بازسازی دندان ‌های جلویی که نیاز به درخشندگی و شفافیت بیشتری دارند، استفاده می‌ شوند. این نوع کامپوزیت‌ ها به خوبی نور را منعکس می ‌کنند. از همین رو، سبب می ‌شوند دندان‌ ها براق ‌تر و طبیعی‌ تر به نظر برسند. کامپوزیت‌ های شفاف معمولاً در لایه‌ های سطحی ترمیم‌ ها به کار می ‌روند و مشابه با مینای طبیعی دندان هستند.

ویژگی های کامپوزیت آی پی اس

از جمله مهم ترین ویژگی های کامپوزیت های آی پی اس، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زیبایی و جذابیت زیاد
  • مقاومت مکانیکی خوب
  • ثبات رنگ در طولانی مدت
  • چسبندگی قوی و خوب به انواع دندان
  • مقاومت بالا در برابر سایش
  • قابلیت فرم ‌دهی دقیق
  • شفافیت و تطابق با رنگ طبیعی دندان
  • سازگاری زیستی با بافت‌ های داخل دهانی
  • مقاومت در برابر لکه ‌ها و تغییر رنگ
  • دوام طولانی ‌مدت و عمر بالا

مراقبت های بعد از کامپوزیت آی پی اس

بعد از اجرای کامپوزیت مورد بحث روی دندان ها، مراحل بعدی دیگر به عهده خود شماست. مراقبت های ویژه ای وجود دارد که با رعایت آن ها، می توانید عمر کامپوزیت های خود را افزایش دهید. در نتیجه هزینه های ترمیم های زود به زود، برای شما از بین خواهد رفت. بعد از اجرای کامپوزیت IPS روی دندان هایتان، حتما موارد زیر را رعایت کنید:

  • حداقل دو بار در روز با مسواک نرم و خمیردندان غیر ساینده دندان های خود را تمیز کنید.
  • روزانه برای تمیز کردن فضای بین دندان‌ ها، از نخ دندان های استاندارد و مناسب استفاده کنید.
  • نوشیدنی های و غذاهای اسیدی و رنگی را کمتر استفاده کنید. استفاده بیش از حد قهوه، چای و نوشابه منجر به لکه ‌دار شدن کامپوزیت می شوند. سیگار کشیدن نیز می تواند رنگ کامپوزیت های شما را تغییر دهد.
  • مواد غذایی سخت را نجوید! یخ، آجیل سفت یا ناخن جویدن، می توانند منجر به شکستن یا ترک خوردن کامپوزیت شوند.
  • برای معاینه و تمیز کردن حرفه‌ ای هر 6 ماه یک بار به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.
  • در صورت دندان ‌قروچه برای محافظت از کامپوزیت‌ ها، گارد مخصوص تهیه نمایید. این گارد شب ها به هنگام خواب باید درون دهان قرار گیرد.

قیمت کامپوزیت آی پی اس

قیمت این نوع کامپوزیت به عوامل بسیاری وابسته است. برای مثال این که آسیب دندانی شما چقدر بوده و چقدر مواد برای ترمیم آن لازم است، بسیار تعیین کننده است. همچنین تعداد واحدهایی که نیاز به ترمیم دارند، در تعیین قیمت موثر هستند. استفاده از برندهای خاص نیز می تواند هزینه بالاتری داشته باشد. البته در کلینیک های تخصصی، تنوع برند خوبی وجود دارد که بیمار با توجه به وضعیت مالی خود می تواند یکی از آن ها را انتخاب کند. باید دقت کنید که اگر نیاز به چند واحد کامپوزیت دارید، تنها می توانید از یک برند برای تمام دندان ها استفاده کنید. استفاده همزمان از چند برند میسر نیست. همچنین دقت کنید که شما پیش از اقدام به درمان باید به خوبی معاینه شوید. شاید ایراد دندانی شما نیاز به درمان دیگری داشته باشد. برای بررسی شرایط دندانی خود، می توانید از کلینیک دنودنتال کمک بگیرید. ما در دنو برای شما از بهترین برندهای کامپوزیت آی پی اس استفاده می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام خدمات دندانپزشکی در دنو، می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید. قیمت دقیق کامپوزیت آی پی اس را نیز می توانید از کارشناسان ما استعلام بگیرید.

رنگ های کامپوزیت آی پی اس

کامپوزیت آی پی اس طیف گسترده ‌ای از رنگ‌ ها را پوشش می دهد. از همین رو، قابلیت تطابق بالایی با رنگ طبیعی دندان ‌ها دارد. این تنوع رنگی به دندانپزشک اجازه می ‌دهد تا ترمیم‌ هایی بسیار طبیعی و همرنگ با دندان‌ های بیمار ایجاد کند. این طیف شامل رنگ ‌های بسیار روشن تا رنگ ‌های تیره ‌تر است. دلیل این تنوع آن است که با نیازهای مختلف بیماران هماهنگ بوده و انواع رنگ های دندانی را پوشش دهد. این ویژگی به ایجاد ترمیم‌ هایی نامرئی و طبیعی کمک می ‌کند.

دندانپزشک می ‌تواند از چندین لایه کامپوزیت با رنگ‌ ها و شفافیت‌ های مختلف استفاده کند. به این ترتیب، عمق و طبیعی بودن بیشتری در ظاهر دندان ترمیم ‌شده ایجاد خواهد شد. کامپوزیت های آی پی اس به دلیل فرمولاسیون پیشرفته ‌ای که دارند، در برابر تغییر رنگ و لکه ‌دار شدن مقاوم هستند. این موضوع سبب می شود که رنگ دندان‌ ها پس از ترمیم در طول زمان ثابت بماند.

کمپوزیت آی پی اس

تفاوت کامپوزیت ونیر با آی پی اس

کامپوزیت ونیر و کامپوزیت IPS هر دو از مواد رایج در ترمیم های دندانپزشکی زیبایی هستند؛ با این حال تفاوت‌ های مهمی در کاربردها، روش ‌های ساخت و نتیجه نهایی دارند. شما پیش از انتخاب نوع کامپوزیت خود باید ابتدا به دقت معاینه شوید. در این معاینات، ساختار دندانی شما و مشکلاتی که از آن رنج می برید، نوع کامپوزیت شما را مشخص می کنند. بهتر است برای این منظور، به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید. همچنین شرایط مالی و ترجیحات اقتصادی شما می توانند در تعیین نوع کامپوزیت تاثیر گذار باشند. با این حال، اشراف به تفاوت های میان کامپوزیت ها، می تواند تا حد زیادی تصمیم گیری را برای شما راحت تر کند. از جمله تفاوت های میان این دو کامپوزیت پر کاربرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مواد سازنده و ترکیبات

یکی از اصلی ترین تفاوت های میان ونیر و آی پی اس، تفاوت در مواد سازنده و ترکیبات آن ها است. همین موضوع میزان سازگاری آن ها با شرایط دهان و دندان را تعیین می کند. ونیر از موادی چون رزین و پلیمر ساخته می شود. در حالی که کامپوزیت آی پی اس، جنسی سرامیکی دارد. طبق بررسی های انجام شده، کامپوزیت آی پی اس، سازگاری بیشتری با شرایط دهان و دندان دارد. از همین رو، کمترین میزان حساسیت را بروز می دهد.

تفاوت در طول عمر

بار دیگر به موضوع جنس سازنده این دو نوع کامپوزیت برمی گردیم. کامپوزیت آی پی اس به دلیل سرامیکی بودن، طول عمر بیشتری نسبت به ونیر دارد. آی پی اس اصولا تغییر رنگ نمی دهد یا این تغییر به ندرت در آن رخ می دهد. چرا که سرامیک مقاومت بالایی در برابر تغییر رنگ دارد. همچنین در برابر ضربه و استفاده از مواد غذایی سفت و چسبناک مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد. از همین رو، طول عمر آی پی اس، چیزی حدود 15 الی 20 سال عمر می کند. در حالی که زمان طلایی ونیر، بین 7 تا 10 سال است.

شفافیت و زیبایی

یکی از مهم ترین مسائلی که در بحث کامپوزیت ها به میان می آید، ظاهر آن ها است. کامپوزیت ها نباید ظاهری مصنوعی و غیر طبیعی داشته باشند. کامپوزیت آی پی اس به دلیل شفافیت بالا و قابلیت فرم دهی بیشتر، ظاهر طبیعی تر و جذاب تری نسبت به ونیر دارد.

قیمت و هزینه ساخت و نصب

به لحاظ اقتصادی، کامپوزیت آی پی اس از کامپوزیت ونیر به صرفه تر است. این نوع کامپوزیت هزینه ساخت و نصب کمتری دارد. همچنین با توجه به طول عمر بالا، انتخاب هوشمندانه تری برای شما خواهد بود.

رنگ کامپوزیت

از دیگر تفاوت های میان کامپوزیت آی پی اس و ونیر می توان به رنگ آن ها اشاره کرد. کامپوزیت IPS از لحاظ رنگی، به 4 دسته تقسیم می شود. هر کدام از این دسته بندی ها، خود دارای زیر مجموعه های دیگری هستند. از همین رو، می توان گفت تنوع رنگی IPS بالاتر از تنوع رنگی ونیر است. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که علاقه به دندان های سفید دارید، IPS برای شما گزینه مناسب تری است. در این نوع کامپوزیت شما می توانید از سایه های هالیوودی استفاده کنید. برخی از افراد ترجیح می دهند که برای چند دندان جلویی خود از آی پی اس استفاده کنند. در ادامه نیز، سایر دندان های عقبی را با ونیر روکش کنند. در این شرایط، باید رنگ دو کامپوزیت به گونه ای انتخاب شود که چندان با هم تفاوت نداشته باشند. برای این منظور می توانید از یک متخصص که اشراف خوبی به تناسب رنگ ها دارد کمک بگیرید.

شما می توانید خدمات مربوط به اجرای کامپوزیت آی پی اس را در کلینیک دنودنتال پیگیری نمایید. برای این منظور از طریق قسمت تماس با ما، با کارشناسان ما تماس گرفته و وقت خود را رزرو کنید. برای اعلام قیمت دقیق این درمان باید به صورت حضوری معاینه شوید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
دسته بندی مقالات
دسته‌ها
آخرین مقالات