logo
کلینیک دندانپزشکی

دنــــــــــو

جستجو

با ما تماس بگیرید

دندانپزشکی دنو، 24 ساعت در هفته، حتی در روزهای تعطیل، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در تمامی خدمات، اعم از ترمیم و زیبایی و دندانپزشکی کودکان و … می باشد.

درد ریشه دندان را چگونه درمان کنیم؟

درد ریشه دندان

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

فهرست مطالب

فهرست مطالب


درد ریشه دندان یکی از مشکلات شایع است که درصد زیادی از افراد آن را تجربه کرده اند. این مشکل می تواند بسیار نگران ‌کننده‌ باشد چرا که در صورت عدم درمان، التهابات بسیاری را پدید می آورد. درد ریشه معمولاً به دلیل التهاب یا عفونت در قسمت‌ های عمقی‌ دندان ایجاد می ‌شود. این درد تا حد زیادی کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. از همین رو بسیار مهم است تا در مورد درمان آن اطلاعات کاملی داشته باشیم. در این مقاله با دنودنتال کلینیک همراه باشید تا در مورد این عارضه بیشتر بدانیم.

درد ریشه

درد ریشه دندان

درد ریشه دندان به شکل یک درد شدید و تیز در دندان ظاهر می شود. این در می تواند کل فک شما را تحت تاثیر قرار دهد. درد دندان یکی از غیر قابل تحمل ترین دردهایی است که انسان با آن مواجه می شود. تقریبا راه حل چندانی برای آرام کردن این درد در خانه وجود ندارد. وقتی درد دندان شما از قسمت ریشه نشأت می گیرد، باید به فکر یک درمان اساسی باشید؛ چرا که می تواند هشداری برای یک مشکل جدی باشد.  

درد در ریشه در اثر آسیب یا التهاب در ناحیه ریشه دندان ایجاد می شود. این قسمت از دندان شامل بافت ‌های حساس و اعصاب می‌ شود. از همین رو، درد آن شدت بیشتری نسبت به سایر دردهای دندانی دارد. ریشه دندان در قسمت زیرین تاج دندان قرار دارد و به لثه و استخوان فک متصل است. در این بخش عصب‌ ها و عروق خونی بسیاری دیده می شوند که به زنده نگه داشتن دندان کمک می‌ کنند.

علت اصلی درد در ریشه التهاب یا عفونت در این ناحیه است. التهاب یا عفونت به دلایل مختلفی مانند پوسیدگی عمیق دندان، شکستگی دندان، آسیب به اعصاب دندان یا حتی مشکلات لثه ایجاد شود. دلایل نام برده شده می توانند سبب نفود باکتری ها به عمق دندان شوند. نفوذ باکتری ها سبب تحریک و التهاب بافت ‌های حساس در این ناحیه شده و منجر به درد می‌ شود. درد ریشه هم به صورت ناگهانی و مقطعی، بروز می کند و می تواند به صورت مزمن و ادامه دار باشد. در موارد شدیدتر، گوش ها نیز درگیر این درد خواهند شد.

با توجه به مواردی که توضیح دادیم، تشخیص و درمان به موقع درد ریشه دندان بسیار مهم است. عدم درمان مناسب و به موقع، عوارض جدی‌ تری نظیر آبسه دندان یا انتشار عفونت به سایر قسمت‌ های بدن به دنبال دارد.

علت درد ریشه دندان

در قسمت های قبل توضیح دادیم که دلایل متعددی می توانند سبب بروز درد در ریشه شوند. از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

پوسیدگی عمیق دندان

اصلی ‌ترین دلیل درد ریشه دندان، پوسیدگی عمیق دندان است. پوسیدگی های سطحی معمولاً بدون درد هستند. در صورت پیشرفت پوسیدگی به لایه‌ های عمیق‌ تر دندان، ریشه دچار آسیب و التهاب می شود. این امر سبب تحریک و التهاب عصب‌ های داخل ریشه و درد شدید می شود.

درد ریشه

ترک خوردگی یا شکستگی دندان

ترک یا شکستگی دندان، فرصت خوبی برای نفوذ باکتری ها به قسمت های عمیق دندان است. این باکتری ها می توانند سبب بروز التهاب و عفونت در ریشه شوند. در برخی موارد، ترک‌ ها ممکن است بسیار کوچک و غیرقابل مشاهده باشند؛ با این حال همچنان قادر به ایجاد درد شدید هستند. این نوع درد معمولاً با جویدن یا گاز گرفتن غذا تشدید می‌ شود.

بیماری‌ های لثه (پریودنتال)

ژنژیویت و پریودنتیت که از بیماری های شایع لثه هستند، می‌ توانند  سبب التهاب و عفونت لثه ‌ها شوند. در صورت عدم درمان، ممکن است به ساختارهای حمایت‌ کننده دندان از جمله استخوان و بافت ‌های پیرامون ریشه آسیب برسانند.

آبسه دندان

آبسه دندان عفونتی شدید در داخل دندان یا لثه است که معمولاً به دلیل یک عفونت باکتریایی ایجاد می ‌شود. اگر آبسه درمان نشود، ممکن است منجر به از دست رفتن دندان شود. همچنین می تواند با انتشار عفونت، باقی قسمت های بدن را نیز دچار مشکل کند.

پرکردگی ‌های قدیمی یا معیوب

گاهی اوقات، پرکردگی‌ های دندان که به درستی انجام نشده ‌اند یا به مرور زمان معیوب شده‌ اند، مشکل ساز می شوند. این موارد عموما منجر به درد در ریشه دندان خواهند شد. در صورتی که در قسمت دندان پرکرده قدیمی، دردی هر چند خفیف احساس می کنید، به دندانپزشک مراجعه کنید. چرا که در این شرایط باید زودتر درمان و ترمیم دندان آغاز شود.

درد ریشه

روش های درمان درد ریشه

برای درمان درد ریشه باید در اسرع وقت اقدام کنید. این درد می تواند منجر به از دست دادن دندان شما شود. پس بهتر است پیش از وقوع مشکلات جدی تر، برای درمان خود اقدام کنید. از جمله روش هایی که برای درمان درد ریشه پیشنهاد شده است، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درمان ریشه دندان (عصب‌ کشی)

اولین و رایج ترین درمان برای درد در ریشه دندان، عصب‌ کشی است. این روش زمانی استفاده می ‌شود که بافت عصبی و خونی داخل دندان دچار التهاب یا عفونت شده باشد. در این درمان دندانپزشک با پاکسازی و ضدعفونی ناحیه آسیب دیده کار خود را آغاز می کند. سپس با پر کردن کانال ها و بازسازی دندان، درد را از بین می برد.

درد ریشه

آنتی ‌بیوتیک‌ ها و مسکن ها

چنانچه درد در ریشه بر اثر عفونت ایجاد شده باشد، دندانپزشک ممکن است آنتی ‌بیوتیک‌ تجویز کند. چرک خشک کن ها می توانند به کنترل عفونت کمک کنند. مسکن ها نیز درد و التهاب را از بین می برند. البته مصرف این دسته از داروها به تنهایی نمی ‌تواند مشکل اصلی را حل کنند. دارو درمانی یک درمان مکمل برای قبل یا بعد از اقدامات دندانپزشکی است.

کشیدن دندان

در موارد شدید، کشیدن دندان ممکن است تنها راه حل باشد. این روش معمولاً به عنوان آخرین گزینه در نظر گرفته می ‌شود. پس از کشیدن دندان، دندان با ایمپلنت، پل دندانی (بریج) یا دندان مصنوعی جایگزین می شود.

درمان بیماری‌ های لثه

در صورتی که درد ریشه دندان ناشی از بیماری‌ های لثه باشد، درمان لثه باید صورت پذیرد. این درمان ‌ها شامل جرم ‌گیری عمیق، کورتاژ لثه یا جراحی لثه برای حذف بافت‌ های عفونی و التهاب هستند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
دسته بندی مقالات
دسته‌ها
آخرین مقالات

دندانپزشکی شبانه روزی دنو به صورت 24 ساعته حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه کلیه خدمات اعم از ترمیم و زیبایی دندان، دندانپزشکی کودکان، ارتودنسی دندان و… به شما عزیزان می باشد.

دندانپزشکی شبانه روزی دنو به صورت 24 ساعته حتی در روزهای تعطیل آماده ارائه کلیه خدمات اعم از ترمیم و زیبایی دندان، دندانپزشکی کودکان، ارتودنسی دندان و… به شما عزیزان می باشد.