کلینیک دندانپزشکی

دنــــــــــو

جستجو

با ما تماس بگیرید

دندانپزشکی دنو، 24 ساعت در هفته، حتی در روزهای تعطیل، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان در تمامی خدمات، اعم از ترمیم و زیبایی و دندانپزشکی کودکان و … می باشد.

درد دندان بعد از عصب کشی و راه های رفع آن

درد دندان بعد از عصب کشی

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

این مقاله به قلم دکتر اسماعیل موسوی نوشته شده است. خوشحال می شویم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

فهرست مطالب


درد دندان بعد از عصب کشی، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد از آن شکایت می کنند. عصب‌ کشی دندان یکی از روش ‌های رایج برای درمان دندان‌ های عفونی یا آسیب ‌دیده است. این روش با هدف حذف بافت عفونی درون ریشه دندان و جلوگیری از گسترش عفونت انجام می ‌شود. با وجود اینکه عصب ‌کشی درد شدید را کاهش داده و دندان را نجات می دهد، ممکن است دوباره درد را تجربه کنید. این درد ممکن است در روزهای اولیه پس از عمل طبیعی باشد؛ اما در برخی موارد، ادامه یا تشدید آن می ‌تواند نشانه ‌ای از مشکلاتی باشد که نیاز به بررسی دارند. در این مقاله از دنودنتال کلینیک، به بررسی دلایل درد دندان بعد از عصب ‌کشی و راهکارهای کاهش آن خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

درد دندان بعد از عصب کشی به چه علت است؟

درد دندان بعد از عصب ‌کشی می ‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. برخی از این دلایل طبیعی و مرتبط با فرایند بهبودی هستند. در حالی که برخی دیگر ممکن است نشانه وجود مشکلی در درمان یا دندان باشند. در ادامه، دلایل اصلی درد دندان بعد از عصب‌ کشی را برای شما شرح داده ایم:

التهاب بافت ‌های اطراف ریشه دندان

یکی از دلایل اصلی درد بعد از عصب‌ کشی، التهاب بافت‌ های اطراف دندان است. در طول عصب‌ کشی، بافت ‌های عفونی یا مرده از کانال ریشه برداشته می ‌شوند؛ اما در حین این فرایند، احتمال دارد مقداری از مواد زائد یا باکتری ‌ها به بیرون از ریشه دندان منتقل شوند. همین موارد می توانند سبب تحریک بافت‌ های اطراف دندان شوند. این التهاب معمولاً طبیعی است و با گذشت زمان بهبود می ‌یابد. به طور معمول، این درد در چند روز اول پس از عصب ‌کشی کاهش می ‌یابد.

پاسخ سیستم ایمنی به فرایند درمان

سیستم ایمنی بدن به هر نوع آسیب به بافت ‌ها واکنش نشان می ‌دهد. پس از عصب‌ کشی نیز ممکن است بدن برای مقابله با باکتری یا عفونت‌ های باقی ‌مانده در ناحیه، واکنش دفاعی نشان دهد. این واکنش می ‌تواند باعث التهاب و درد شود. این وضعیت معمولاً در عرض چند روز برطرف می ‌شود.

ترمیم ناکامل یا ضعیف کانال ‌های ریشه

در برخی موارد، درد دندان بعد از عصب‌ کشی ممکن است ناشی از عدم پر شدن کامل یا درست کانال‌ های ریشه باشد. اگر بخش کوچکی از عصب یا بافت عفونی در داخل کانال باقی بماند، می ‌تواند منجر به التهاب و درد شدید شود. همچنین اگر کانال‌ ها به طور دقیق پر نشوند، ممکن است باکتری‌ ها به درون کانال نفوذ کرده و عفونت ایجاد کنند.

عفونت مجدد

در مواردی ممکن است پس از عصب ‌کشی، عفونت مجدداً در ناحیه دندان رخ دهد. این عفونت می ‌تواند به دلیل باکتری‌ هایی باشد که درون کانال‌ های ریشه باقی مانده ‌اند. همچنین می تواند به دلیل ورود مجدد باکتری ‌ها به دندان به علت ترک یا شکاف در ترمیم باشد. عفونت مجدد معمولاً با درد شدید و حساسیت به فشار همراه است. از همین رو، ممکن است نیاز به درمان مجدد یا حتی کشیدن دندان داشته باشد.

فشار بیش از حد روی دندان عصب ‌کشی شده

دندانی که به تازگی عصب‌ کشی شده است ممکن است به فشار حساس باشد. اگر دندان عصب ‌کشی شده به هر دلیلی تحت فشار باشد (مثلاً هنگام غذا خوردن یا دندان قروچه)، درد بیشتری احساس خواهد شد. این حساسیت معمولاً با ترمیم مناسب و جلوگیری از وارد آمدن فشار زیاد به دندان، کاهش می ‌یابد.

درد دندان بعد از عصب کشی

حساسیت به مواد پرکننده یا داروهای مورد استفاده

در برخی موارد، بدن بیمار ممکن است به مواد پرکننده ‌ای که برای پر کردن کانال ریشه استفاده می ‌شود، واکنش نشان دهد. این واکنش می ‌تواند به صورت التهاب و درد ظاهر شود. همچنین، داروهای ضدعفونی کننده ‌ای که در طول فرایند عصب ‌کشی استفاده می ‌شوند، ممکن است در برخی بیماران حساسیت ایجاد کنند.

آسیب به بافت ‌های اطراف دندان (خارج از کانال)

در طول فرایند عصب‌ کشی، ابزارهای دندانپزشکی ممکن است به بافت ‌های اطراف دندان آسیب بزنند. این آسیب ممکن است ناشی از فشار بیش از حد یا استفاده از ابزارهایی باشد که به اشتباه به خارج از کانال ریشه نفوذ کرده ‌اند. چنین آسیبی می ‌تواند باعث درد و التهاب شود که ممکن است نیاز به زمان بیشتری برای بهبود داشته باشد.

ترک یا شکستگی در دندان

دندان ‌هایی که نیاز به عصب ‌کشی دارند، معمولاً به دلیل عفونت یا ضربه، تضعیف شده ‌اند. اگر دندانی که عصب ‌کشی شده است ترک بردارد یا بشکند، درد شدیدی ایجاد می ‌شود. ترک یا شکستگی ممکن است باعث نفوذ باکتری ‌ها به کانال ‌های ریشه شود و منجر به عفونت مجدد گردد. در این صورت، ممکن است نیاز به درمان‌ های اضافی، مانند قرار دادن تاج یا کشیدن دندان باشد.

درد ارجاعی

در برخی موارد، درد دندان بعد از عصب ‌کشی ممکن است به دلیل مشکلی در دندان مجاور باشد، نه دندان عصب ‌کشی شده. این پدیده به نام درد ارجاعی شناخته می ‌شود و می‌ تواند احساس درد را به دندان عصب ‌کشی شده منتقل کند. بررسی دقیق دندان‌ های اطراف توسط دندانپزشک می‌ تواند علت اصلی درد را مشخص کند.

عدم قرارگیری صحیح دندان در بایت (مال اکلوژن)

پس از عصب ‌کشی، ممکن است دندان به درستی در بایت قرار نگیرد؛ به خصوص اگر ترمیم یا پر کردن دندان باعث تغییر در موقعیت دندان شود. اگر دندان در بایت نادرست قرار بگیرد، در جویدن یا صحبت کردن، فشار غیرطبیعی روی دندان اعمال می ‌شود. در نتیجه منجر به درد دندان بعد از عصب کشی می‌ گردد.

راه حل کاهش درد دندان بعد از پر کردن و عصب کشی

گفتیم که درد دندان بعد از پر کردن و عصب ‌کشی ممکن است طبیعی باشد؛ اما با راهکارهای مناسب می ‌توان این درد را کاهش داد و بهبود فرآیند درمان را تسریع کرد. در ادامه، راه‌ حل ‌های مؤثر برای کاهش درد دندان بعد از پر کردن و عصب ‌کشی آورده شده است:

استفاده از داروهای مسکن

داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن معمولاً برای کاهش درد و التهاب پس از عصب کشی تجویز می‌ شوند. این داروها می ‌توانند به طور مؤثری درد را کاهش دهند و به بهبود سریع ‌تر کمک کنند.

کمپرس سرد یا گرم

استفاده از کمپرس سرد یا یخ در ناحیه دندان عصب ‌کشی شده، می ‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. کمپرس سرد باید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فواصل چند ساعت روی صورت قرار گیرد. این روش به ویژه در روزهای اول پس از درمان مفید است.

درد دندان بعد از عصب کشی

استراحت و اجتناب از فشار آوردن به دندان

درد دندان بعد از عصب‌ کشی با استراحت دادن به دندان می تواند بهتر شود. از جویدن غذاهای سفت یا چسبنده با دندان درمان‌ شده خودداری کنید. وارد کردن فشار زیاد به دندان ممکن است درد و حساسیت را تشدید کند. همچنین، باید از مصرف غذاهای بسیار داغ یا سرد اجتناب کنید تا حساسیت دندان کمتر شود.

شستشو با آب نمک گرم

شستشو با محلول آب نمک گرم می ‌تواند به کاهش التهاب و تسکین درد کمک کند. یک قاشق چای‌ خوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و محلول را به آرامی در دهان بچرخانید. این کار را چند بار در روز انجام دهید تا بهبودی سریع ‌تری داشته باشید.

اجتناب از دندان قروچه (براکسیسم)

اگر دندان قروچه دارید، این امر می ‌تواند درد دندان بعد از عصب‌ کشی  را تشدید کند. استفاده از محافظ دهان در هنگام خواب (نایت گارد) می ‌تواند به کاهش فشار روی دندان‌ ها و جلوگیری از درد کمک کند.

درمان‌ های طبیعی

برخی از درمان ‌های طبیعی می ‌توانند به تسکین درد دندان بعد از عصب کشی کمک کنند، از جمله:

  • استفاده از روغن میخک بر روی دندان یا لثه
  • استفاده از زنجبیل و زردچوبه بر روی دندان یا لثه

البته قبل از استفاده از این درمان های خانگی مطمئن شوید دندان دارای مشکل جدی مانند عفونت نیست و صرفا حساس شده است. در صورتی که درمان عصب کشی را در کلینیک دنودنتال انجام دهید، کمتر دچار درد دندان بعد از عصب کشی خواهید شد. برای رزرو وقت معاینه حضوری خود با ما تماس بگیرید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
دسته بندی مقالات
دسته‌ها
آخرین مقالات